Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 | 7:49:00 μ.μ.

Ενα φαγητο ολο νοστιμια..σκετο λουκουμακι!!!
Δικο σας!!!


ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ.μοσχαρι (οσομπουκο)
Λιγο αλευρι για ολες τις χρησεις
100 ml ελαιολαδο
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες
1 κ.σουπας πελτε τοματας
1 συσκευασια τοματακια κονκασε
1 νεροποτηρο κοκκινο ξηρο κρασι
5-6 κοκους μπαχαρι
3 καρφακια γαρυφαλλο
1 ξυλακι κανελας η'μισο κ.γλυκου κανελα τριμμενη
2 φυλλα δαφνης
1 κλωναρι δεντρολιβανο
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Ζεστο νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε πολυ καλα το κρεας και το αφηνουμε να στεγνωσει εντελως απο υγρα επανω σε χαρτι κουζινας.
Στην συνεχεια αλευρωνουμε πολυ καλα ενα ενα τα κομματια και τιναζουμε το περισσιο αλευρι απο πανω τους.
Ζεσταινουμε πολυ καλα το λαδι σε φαρδια κατσαρολα και βαζουμε ενα ενα τα κομματια να σωταριστουν πολυ καλα
απο ολες τις πλευρες να παρουν ενα σκουρο χρωμα.
Στην συνεχεια προσθετουμε κρεμμυδι με σκορδο μεχρι να μαραθουν.
Προσθετουμε το πελτε και με το κουταλι τον τριβουμε στον πατο της κατσαρολας.
Σβηνουμε με το κρασι και περιμενουμε λιγο μεχρι να εξατμιστει το αλκοολ.
Κατοπιν προσθετουμε τα τοματακια ολα τα μυρωδικα,
λιγο ζεστο νερο οχι να σκεπαστει το κρεας λιγο πιο κατω.
Κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα και σιγοβραζουμε το κρεας μεχρι να μαλακωσει και δεσει η σαλτσουλα του.
Περιπου 1 1/2 ωρα.Τελος προσθετουμε το αλατι.
Σερβιρουμε με πουρε πατατας,ρυζι,πατατες τηγανιτες ακομα και με ζυμαρικα.
Πασπαλιζουμε με φρεσκο ψιλοκομμενο μαιντανο και απολαμβανουμε ενα φαγητο ολο νοστιμια!!!


Home » , » ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.